onsdag 4 augusti 2010

Bygga kaninbur

Välkommen att se hur Smulan och Ninis
bor:-)

Jag har varit allergisk från jag föddes men alltid älskat djur. För mig har det varit omöjligt att ha djur inne. När vi flyttade till hus bestämde vi oss för att skaffa utekaniner och det har gått bra..vi är inne på 3:e omgången för vår förra kull blev uppätna av ett djur:-( Jag får inte hålla dem för mycker eller kela med dem men det gör inget om barnen gör det.


Här bor två utekaniner i sitt tvåvåningshus

Vi har haft dem löst på dagarna i trädgården men det är lite oroligt för dem som åker förbi på vägen för de kan lägga sig i en håla och man ser dem inte. Vi bestämde oss för att våra två honor fick flytta ihop och istället få ett 2 våningshus, 6rum med två uteburar ( uteburen till höger är de bara i på dagarna). Jag ser på dem att de trivs och har det bra och det känns skönt i hjärtat.

Huset har vi hittat i vår gamla skola...det är ett omklädningsskåp som vi byggt om.Visst blev det fint.

Ha det så bra

Kram Lotta

12 kommentarer:

Grodmamman sa...

Här håller dottern just på med operation övertalning för att få köpa en kanin. Hennes kompis på gatan ska tydligen få en och även hennes bror. Idag försökte hon med att säga "NÄR vi köpt en kanin..."!:) Varken jag eller maken vill ha några djur.
Kram

Olivia. ♥ sa...

Det blev ju jättebra där är jag 100% säker på att dem trivs, luftigt och bra!!! ;)

Kramiskramar // Olivia ♥

Dessie sa...

Jättefin kaninbur, det är precis detsamma för mig med allergin. Tur att man kan ha djur ute ändå. Då jag var liten hade jag också en kanin som hette Smulan och den andra hetta Skorpan. =)
Kram Dessie

HönaPöna sa...

hej... vilken fantastiskt mysig blogg du har, full av inspiration. Håller just på och ska bygga ett planteringsbord, och blev såå inspirerad av ditt superfina!
Kram åsa

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Vi funderar också på att köpa kanin och ha dem ute, eftersom båda killarna har förkylingsastma. De blir inte så sjuka numer, men vi har ändå blitt avrådda från att ha tex katt och kanin, som man kan vara extra känslig mot.

Det är främst Jonte som vill ha ett djur. Vi hade en hamster förrut och det gick bra. Inget som någon kände av allergi från.

Fin bur. Vi ska fundera och sen ev köpa kaninerna nästa sommar:)
Susanne

HomeRiver sa...

Vilket fiffigt kaninhus!

Mitt lilla hem sa...

Hej Lotta!

Vilken kul ide att göra kaninburar av omklädningskåp;-)

Kram Linda

Sanna sa...

Hej Lotta,

Man tager vad man haver.. Fint och smart hus! Vi fnular av och till på ett kaninhus med stor gård till vår egen Bamse. Honom skulle vi dock aldrig kunna ha löst skuttande i trägårn, han skulle rymma direkt!

-Sanna

Gardenhouse sa...

Hej på dig!
Har precis kikat runt lite i din fina blogg.
Så härlig bur dina kaniner har, vår blir avis...
Tack för titten och må så gott!
/Sussi

bakformen sa...

Där har dom det verkligen fint.

Hälsningar Pia
bakformen@gmail.com

Nordingården sa...

En ELOGE till er och ert sätt att se på djuresn trivsel! Att både få vara fri utomhus och den andra tiden i detta tvåvåningslya, lyckliga de kaniner som kommer hit.... Mari.

Mokza Bild & Foto sa...

Vad glad man blir att kaninerna har ett så fint hus, och en matte som är så mån om dem, heja dig =)