måndag 11 juni 2012

Att våga...


Min pysselhörna

När jag började blogga då var det folk som tyckte att man var lite galen, när jag startade mitt företag var det folk som tyckte jag var ännu mer galen ( jag hade ju ingen kunskap och erfarenhet). Det var också väldigt långt många fler som hejade på och tyckte det var roligt att jag vågade

Jag har själv tappat fotfästet många gånger, jag har tvivlat och gråtit när jag inte kan och jag har sökt kunskap, frågat och varit nervös. Men jag har gått min egen väg och gjort det som känns rätt för mig. Jag har chansat en del, gjort saker som jag inte behärskar..egentligen. Jag har byggt upp min portfolio, mina kunskaper och kontakter och sakta men säkert också min utrustning. Jag har under två år haft två jobb, i vissa perioder långt över 40 timmars vecka, men när man gör något kul så känns det inte alltid som jobb. Jag har fortfarande massor att lära, men har ändå på snart 3 år fått sälja till 22 olika tidningar..galet! det som var min dröm...

Efter allt detta så känns det konstigt när man får höra på avvägar att mitt liv är ett bananskal och glassigt. Själv skulle jag vilja påstå att jag känner mig inte så säker på att frilansa, ingenting är säkert i framtiden. Om jag inte är påhittig och driftig och min egen motor kommer det inte in ett öre på mitt konto. Det har gått bra för mig, men säg inte bakom min rygg att mitt liv är ett bananskal, säg det till mig så ska jag berätta vad jag gått igenom för att komma hit. Jag lever i nuet, jag är glad för varje dag som jag får jobba med det som är en hobby och om det håller ett år, två år eller flera år..det har jag ingen aning om. 

Kram Lotta

45 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter som avundsjuka...igen!
Jag tycker ofta, ofta att du skriver så fint om dina tankar på allt som rör livet, din familj, ditt jobb, ditt hem m.m.
Fortsätt med det och dela med dig av allt det positiva som du sprider.
Jag tycker du verkar vara en härlig tjej med bägge fötterna på jorden, du är dig själv!
Kram Monica utan blogg

Bokcaféet i byn sa...

Hej Lotta!
Du är en förebild för mig. Du har kämpat, funnit vad du vill göra och jobbat hårt för att nå dit, du har ändrat kurs tidigare i ditt yrkesliv och du delar generöst med dig av tips till oss därute!
Bananskal, ja det ligger nog avundsjuka eller okunskap bakom det påståendet.
Keep going för du inspirerar!
Kram Anna i Skåne

Härligt hemma sa...

Du är en förebild då det gäller att våga, du inspirerar väldigt många!! Jag tycker att det är helt fantastiskt allt du har åstadkommit. Bananskal my ass!!
De där icke konstruktiva kritikerna finns överallt i alla sammanhang, tyvärr!!
Många kramar Madeleine

Anonym sa...

Jag håller med föregående "talare", det måste bara vara avundsjuka och okunskap som ligger bakom sådana uttalanden. Vi som har följt din resa på bloggen förstår hur hårt du har fått jobba för att komma dit du är i dag. Jag beundrar dig verkligen och du är en stor inspirationskälla. Jag hoppas att jag själv någon dag vågar/kan ta det steg som du har gjort :) Jag hoppas innerligt att det ska fortsätta gå bra för dig och ditt företag!
Kram Åsa

mia sa...

hej vännen!

Men vad är det för knäppgökar som säger så!! Du jobbar ju jämt och uppdaterar ofta här på bloggen det blir banne mig inte gjort av sig själv.

Nyckel till DIN framgång är TALANG och KÄNSLA för vad som är behagligt och vackert. Sen kan man ju ana att du är en ARBETSMYRA som gillar att ha många bollar i luften, jag skulle få spunk på direkten hi hi...

nä bananskal är väl ändå ett förtal, snarare trippar du fram på taggiga kaktusar och du gör det med skicklighet och stil!

ha en skön vecka/ kram mia

♥Gabriella ♥Hemma På Dunderbo♥ sa...

det är inte roligt då man får höra sånt där, det är väldigt få personer förunnat att lyckas utan att kämpa men det är väl så att många bara ser det lyckade med avundsjuka blickar och inte vägen dit och att det faktiskt är ett evigt kämpande för det är ju faktiskt inte så att du kan lägga dig på latsidan nu heller=) Kämpa på och jag önskar dig all lycka och framgång..Kram gabriella

Tess på Tilda och Mamma sa...

Lotta du sträcka på dig, jag vet att du kan och hur jobbigt det är att våga gå sin egen väg. Visst är det ren avundsjuka som dom tidigare skrev...tyvärr finns det alltid och kommer alltid att finnas.Jag och många andra älskar att kika in till dig, vi njuter av din energi och all inspiration du delar med dig till oss andra. jag blir lika glad varje gång jag tittar in till dig. Önskar bara jag bodde närmare så jag fick träffa dig i verkligheten.
Sänder kramar i massor/Theres

Torparlycka sa...

Du är en sån STOR inspirationskälla! Lite lustigt att du har detta "tema" idag....jag har själv varit och föreläst inför en grupp om "livet som egen företagare". För precis som du beskriver så är vägen till framgång kantad av en rad villovägar och elaka tungor, tyvärr!
Så länge man själv tror så kan man - det är mitt motto!
Stort tack för din blogg och din inspiration!!
Kramar A

Anonym sa...

Åhh herrejisses vad trött man blir att en del orkar. Håll era trista avundsjuka kommentarer för er själva, här har ni en tjej som jobbat hårt för det hon gör idag klappa henne på axeln och gläds istället. Det är ju helt suveränt att vi andra får dela hennes liv som egen/familjeliv och få en massa tips och mysiga idéer faktiskt helt gratis..(utan en massa jobb dessutom ;)) Så snälla lägg ner och ge varandra lite kreds istället det behövs mer sånt i världen idag. Ha en fin sommar Lotta jag hejar på dig, fast jag inte känner dig.// Anne O

Lövkojan sa...

Tråkigt att höra! Ligger ofta både okunskap och avundsjuka bakom såna yttrande. Du har ju dessutom ofta berättat om allt svårt du mött på vägen så de har väl inte följt dig så länge. Du är en förebild i bloggvärlden och starta eget världen, det är jag säker på att majoriteten tycker och de andra kan man ju strunta i :)

Ha det fint, kram Marie-Louise

Svenja sa...

lovely chairs :)

Anonym sa...

Ja du Lotta, det är nog det där med avundsjukan, man får helst inte sticka ut och gå sin egen väg, om det dessutom går bra är det ju ännu värre. Men jag vet att du är en fin person som har kämpat för att nå dit du nått, du njuter av livet och tar en dag i sänder. Jag önskar dig all lycka i framtiden och vet att du är en väldigt bra fotograf och stylist. Med vänlig hälsning, Susanne i Norrbotten

Johanna Stålros sa...

Du är grymt duktig och så modig- jag hejjar på dig;) strunta i alla avundsjuka surputtor....Kämpa på. Kram

Malin - stjärnflocka sa...

Fattar inte hur mycket avundsjuka det finns i världen!
Underbar pysselhörna :)
Kram

Frida sa...

Hejsan! Tack för din fina blogg som inspirerar varje dag!!
Var bara tvungen att skriva min åsikt om detta som du kallar bananskal!
Tycker enbart att det låter som att den personen eller de personerna som sagt och säger såhär, är väldigt avundsjuka på dig att du lyckats!! Förstår inte varför man ska yttra sig innan man vet bakgrunden till det!!
Stå på dig! Heja heja!!

Anonym sa...

Lotta,

Släng dessa dumma påståenden nerplitat på ett papper i en liten burk . Gräv ner dem i skogen och dansa ngn rolig fuldans medans du sjunger " I Will survive" :-)
Ställ dig över dessa avundsjuka människor. Stå på dig hjärtat! Du är bäst. Kram Nina

Nina sa...

Strunta i elaka kommentarer, avundsjuka kommer alltid att finnas.
Vi vet egentligen ingenting om ditt slit...
Jag tycker du är väldigt ödmjuk inför livet, och jag tycker du ger mycket inspiration på din blogg.

Stor kram Nina J

Titta in hos Thess sa...

Jaa vad ska man säga????
Att dom bara orkar.
Verkar inte som om dom läser din blogg överhuvudtaget för om dom gjorde det skulle dom ju se hur mycket du faktiskt jobbar.

Många Kramar
Thess

Stolpås Gård sa...

Alltid lika roligt att kika in här och se vad som händer!
Jag tycker du gör det toppen och förstår att det är jätte jobbigt men ändå roligast =)
Fortsätt som du gör och ett stort lycka till i fortsättningen också.
Kram Sussi på Stolpås

Victoria@MY HAPPY HOME sa...

Det kan inte vara någon följare av din blogg som säger så. Du har ju delat med dig av din resa och varit en sådan inspiration och förebild just genom att VÅGA! Jag tror som ovan, avundsjuka. Fast det är ju ändå himla trist att få höra sånt!
Kram

Det vita dårhuset sa...

Men det är ren och skär avund Lotta! Behöver nödvändigtvis inte vara illa ment i den bemärkelsen att man vill smutskasta dig utan helt enkelt bara en otrolig lust att vara där du är idag..
Jag känner också avund gentemot ditt liv gumman men för den skull inte missunnsam. Du är en förebild för MÅNGA och jag talar nog för många när jag gillar att du tagit din stora framgång med ödmjukhet.

Bara älskar din livsglöd <3

Casa Bonita sa...

Du är en sådan stor inspirationskälla för dina läsare, en förebild som ger andra mod att följa sina drömmar precis som du gjort. Visst har vi alla olika förutsättningar i livet, men alla är ändå ansvariga för sina egna liv, för de val vi gör och de tankar vi tänker.

Jag har läst din blogg i flera år och hoppas att du orkar fortsätta dela med dig av ditt liv. Det du gör betyder mer än du tror för oss läsare! Tack, Lotta!

Kram,
Ann

Anonym sa...

Som du själv skrev Lotta "det var väldigt långt många fler som hejade på och tyckte det var roligt"
Köp nåt gott att äta & dricka och njut av ert fantastiskt vackra hem och framgång! Ta ett extra vinglas och skåla för dom avundsjuka jäklarna...

För mig känns livet fortfarande helt osannolikt och jag har snart semester och tid med familjen för att låta allt roligt sjunka in:)

Kram från Anna V

blompia sa...

Bry dig inte - det är ditt liv! Fortsätt att följa din instinkt och ditt hjärta. Det är så många som tror på dig - så lyssna inte på de missunnsamma.
Kram

Ruth i Virginia sa...

Jag har en otrolig beundran för människor som har modet att börja eget företag.

Heja Lotta och gå på,
Toppen kommer du att nå.

(tror inte att jag kommer att kunna leva på min poesi :))

Pernilla sa...

Lotta, lyssna inte på dessa röster! Det finns så mycket avundsjuka runt omkring oss. Tror inte för en sekund att ditt liv är ett bananskal, du verkar jobba väldigt mycket.
Fortsätt med det du gör, du gör det väldigt bra och varje stund jag tar här inne hos dig njuter jag av till fullo!!
Kram

HannasHörna sa...

Vilka knäppisar det finns där ute. Du har lyckats på grund av talang och hårt arbete. Fortsätt med ditt bara och strunta i avundsjukan... Kram

Lev Vackert sa...

You go Lotta! "Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great" - smartisen Mark Twain!
KRAM Petra

Lilla gumman glömsk sa...

Nej, något bananskal har du då inte halkat in på! Du arbetar hårt och jag vet att det är SVÅRT att komma in i den här branchen! Jag har precis sagt upp mig från mitt jobb och ska satsa helhjärtat på mitt eget företag efter sommaren och föräldraledigheten och jag VET att det blir tufft, svårt och kommer att kräva MASSOR av mig, precis som du skriver så handlar allt om vad JAG gör, det finns jobb att göra och pengar att tjäna men då måste JAG jobba stenhårt, ingen annan kommer att göra det åt mig!

You go girl!!

alegni sa...

för varje avundsjuk gnällspik finns det åtminstone hundra som hejar på dig, så strunt i alla missunsamma stackrare och fortsätt framåt på din framgångssaga!
kram
ingela

Anna Truelsen sa...

Hej!
Lotta gumman! Jag vet hur det är!
Våra vägar är ju liknande!

Ja det där med bananskal...alla behöver vi en hjälpande hand, nån som tror på oss! Mitt såkallade bananskal är en tidning som trodde på mig! Men för att få dem att se mig, så fick jag ju prestera för att de skulle se mig!

Att driva företag och frilansa är en tuff bransch! Inget är gratis, man får jobba ihop vad ända öre somman kan ta ut i lön! Se esterersättning får man spara ihop till om inte skatten äter upp den! Eller så får man jobba som en dåre några månader innan för att få möjlighetbatt vara ledig!
En tuff bransch som ger resultat om man har ett drivande tänk och är produktiv och skapande!

Jag gillar din stil Lotta! Värna om den! Det är det som gör att det går så bra för dig, du värnar om varumärket Lotta!

Jag är oxå grymt tacksam för att få vara egen och ha mitt egna företag! Underbart att få vara hemma mest! Det har ju alltid vart min dröm!Det var någon som sa en gång till mig att jobba med att göra reportage är lättförtjänta pengar! Visst! Tänk om alla visste hur mycket jobb det är i den här branschen! Inget kommer av sig själv! Man måste jobba sig upp!

Hoppas att våra vägar korsas Lotta! Skulle verkligen vilja sitta ner och prata med dig, det känns som om vi har många gemensamma nämnare i våra liv!
Heja dig Lotta!
Kram Anna

Anonym sa...

skit i det man blir så trött alltid är det någon som ska åsikter det är så typiskt svenskt som någon sa det är fult att tjäna pengar men det är fint att vara rik
Bry dig inte det är bara avundsjuka av någon som inte förstår de ser troligen bara yta
Kör vidare och tro på dig själv
kram helene

katha´s kortmakeri sa...

Bry dig inte Lotta,den svenska avundsjukan kan vara hemsk. Men le för de du har,för det du haft och för det du kommer att få.
Jag glädjs med dig vännen!
Kram Katha

Anonym sa...

Det är svårt, men sånt prat ska du bara släppa genast. Du vet ju exakt hur du tagit dig hit! Det kan ingen ändra på med sin avundsjuka och egen oförmåga att ta tag i sig själv. Att inte kunna unna andra framgång måste ge en sämre livskvalité. Men inte ens det skulle de fatta.

Att ge o ta glädje, kärlek, idéer så som du gör får mig att vilja göra detsamma! Skrev till en annan nyss, att det finns mycket elände i världen, men det finns så mycket äkta kärlek o glädje mellan människor genom alla bloggar! Tack gode Gud för bloggande människor! Du är fantastisk Lotta!
Maria i Dubai, som läst sen du i princip startade och kommer fortsätta eftersom det är en dagens höjdpunkt för mig med en kopp kaffe. På fredag kommer vi till Sverige över sommaren, och efter nästa år kanske jag tar o ringer dig, vill gärna bjuda dig till torpet eller huset hemma! Kram!

Emschen sa...

Tänk om folk bara ville välja vänlighet istället för avundsjuka!
Jag har skrivit det förr och jag skriver det igen. Heja dig Lotta som vågade tro på dig själv och har lyckats arbeta till dig ett namn!
Men visst finns avundsjukan hos mig också, avundsjukan för att du har vågat och inte jag. Jag tänker däremot inte vädra min avundsjuka mer än för mig själv för det är bara jag som kan göra något åt den. Alla de som tycker att ditt liv är ett bananskal och glassigt kanske ska se över sina egna val här i livet, det kanske handlar om avundsjuka om att våga för de också.
Kram på dig och sträck på dig, var stolt för du har gjort något väldigt bra!

Unknown sa...

Jag tycker att du gör det jättebra! Bry dig inte om något annat!
Kram Maria Blomgren

Madebyelle sa...

Verkligen en förebild! Du är jätteduktig!

Kram Ellinor

Jessica sa...

Inte alltid lätt att vara sin egen även om det är givande. Fortsätt som du gör Lotta, du är toppen. Du har haft en tro och tanke från start och den har du ju lyckats sååå bra med hittils.
Så keep on.
Kram

House number 11 sa...

Du inspirerar och imponerar mycket!
Kram Jenny

VARDAGSLYCKA sa...

Ett helt obeskrivligt, svårslaget inlägg av Nina!! Både sant o roligt :)
Jag kan bara instämma!!

Anonym sa...

Jag har följt din blogg i över två år nu och jag säger bara, heja Lotta! Du är en stor inspiration till mig. Lycka till!
Emma Larsson

Anonym sa...

Jaa vad säger man... den svenska avundssjukan har slagit till igen. Jag gillar "Ninas" ide om en burk med påhoppen som grävs ner i skogen och så en fuldans på det!
Eller bättre upp - gräv ner den under midsommarstången i Ekliden så kan vi alla dansa fuldans mot dina belackare!
Kör på! /Suss

mitt liv som jag sa...

Härliga, härliga du, jag beundrar dig verkligen för allt du gjort, att du vågat gå din väg och följa din dröm, trots all oro och slit det inneburit. Du är så värd att det gått bra för dig och jag hoppas att det kommer att fortsätta på samma sätt! Kram Jennifer

Anonym sa...

Hej Lotta:)

Du är duktig! Du vågar där många inte gör det. Du har ett vackert hem, fin familj och du har pengar.

Klart att det kan sticka i ögonen på dem som inte har likadant. Som gärna skulle vilja det, men inte kan av olika anledningar.

Det som är så bra med internet är att man kan välja vad man vill läsa och vilka bloggar man vill följa, så egentligen är det inte så svårt att bara hoppa över det man itne vill se...

Fortsätt som du gör, för du gör det så himla bra och strunta i dom som pratar bakom ryggen, du kan ändå inte göra nånting åt det. Sånt är livet.

:)

Mys och hemtrevnad sa...

Ja, inte för att det är något större fel på bananskal, men folk som lägger sig i sådant de inte vet något om och skvallrar och har sig, dem är det större fel på!! Fortsätt med ditt Lotta och sträck på dig. Skit i skvaller och dumhuvuden!Kramis från semlan som också blivit utsatt för konstiga mäniskor genom åren....