torsdag 31 januari 2013

Vi är vad vi tänkerNär jag är ute och springer så funderar jag mycket, funderar på livet och vilken människa jag vill vara. Vi omges av många människor och jag vill tänka goda tankar om andra och om mig själv, jag vill vara positiv. Jag har fått träna hjärnan varje dag för att kunna tänka bra tankar, det började redan som tonåring.

Jag vill inte lägga energi på avundsjuka, på missunnsamt, på människor som tar min energi, jag väljer bort saker som jag mår dåligt av och omger mig av människor jag litar på och som jag tycker om.

Jag väljer att se på mig själv som en person med egenvärde, som kan göra saker som jag drömmer om, som vågar. Jag väljer bort att oroa mig, det tar för mycket energi och det ger mig mindre tid till det jag tycker om. Tidigare hade jag tex. en syn på mig själv att jag var den lilla runda goa tjejen som inte kunde träna för jag orkade inte. Tills en dag jag bestämde att min hjärna skulle tänka att jag är en människa som gillar att röra på mig osv. Jag är vad jag tänker, vad det nu innebär är upp till var och en.

Konstigt det där att så mycket sitter i huvudet och att det är jag själv som ser till hur jag vill tänka över mitt liv och hur jag ser på andra. Jag vill välja goda tankar och utgå från glädje. Det är inte allt i livet man kan styra över som sjukdomar osv, men dock är det ändå hjärnan som bestämmer hur vi ser på saker.

Kram Lotta

23 kommentarer:

Studio Livskraft sa...

Jag är helt inne på din linje och är fullt övertygad om att positivt tänkande och visualisering av målbilder hjälper oss att komma dit vi vill med våra liv och våra drömmar. Men observera att även negativa tankarna leder oss i den riktning vi tänker.

http://studiolivskraft.blogspot.se/2012/09/hemligheten.html

Grodmamman sa...

Håller med dig! Man kan styra mycket med tanken. Ofta är det vi själva som sätter upp hinder för oss själva, men även andra gör det om vi tillåter oss att lyssna på dem.
Tänker också mycket när jag springer eller åker skidor!:)
Kram

Fru Elin sa...

Sunt tänkande!! Heja!
Kram Elin

Anonym sa...

Hej Lotta, ett bra boktips som handlar om just detta med hur man tänker är boken hemligheten. Kan rekommendera !! Med vänlig hälsning, Maria

Anonym sa...

Hej Lotta
Åh vad nyfiken på din efter frisörbesök , vill du visa ??
Och din klänning vill vi se..
hur går det med lchf har precis påbörjat smygstart förra veckan striktare denna vecka , känner lite, irritation på morgonen och lite trötthet, men vet ju att det går över..gick du ut stenhårt eller lite lagom ???
går du fortfarande ner? mvh Anna

Hanna sa...

bra du skriver.
Ha en bra kväll.
Kram
Hanna

Malin ~ inredning och annat sa...

Klocka ord!
Som du säger, man väljer själv vad man lägger energi på här i livet.

Melanie @ Country Cottage Living sa...

very much enjoy visiting here! love your ideas on positive thinking; I'm working on being thankful for even the smallest things. also like your teacup/bedding pics! have a great day!

Anonym sa...

Så bra!!!
Malin

Anonym sa...

Det var verkligen mycket kloka ord, Lotta!! Mycket tänkvärt och sant. Du blir vad du tänker. Ha en go kväll och en stor varm BAMSE KRAM till dig du kloka och varma människa. RITA

Husprojekt Drömhus / www.lantligahem.se sa...

Kloka ord, visst är det så, bara oron som i visa lägen är svår att styra över, kommer som en naturlig reaktion ibland.

Kram Tiina

Anonym sa...

Tänk om det är så att man blir pecis så lycklig som man bestämt sig för att bli.
Fundera över de orden!
Lotta

Cissi - Lyckornas Hem o Trädgård sa...

Du har så rätt, Lotta! Fina muggar från Green Gate! :-)

Dagar av lycka sa...

Heja dig!!!! Kramkram

TuvaLiving sa...

Tack snälla du för en mycket tänktvärt inlägg. Stor kram /T

Gabriella sa...

Så många bra och kloka ord!
Kram

Anonym sa...

Du har så rätt Lotta,tankens kraft är stark. Det har vi i våran familj just fått erfara. Min mormor har legat sjuk i flera infektioner och alla trodde slutet var nära,läkarna också. Men så ville inte mormor...hon har siktat in sig på att komma hem till sin gubbe som hon saknat så, sju infektioner är borta och hon väntar på att få komma hem. Det är en krutgumma med vilja det! Tanken och livsglädjen tar man sig långt på! :)

HannasHörna sa...

Inspirerande!!

Anonym sa...

Du är så klok Lotta! Du borde vara min mentor <3 kram

Anonym sa...

Jag håller med dig. Det är ju du själv som styr hur du ska tänka. Min älsta som flyttade för ett tag sedan. Jag tyckte att det var jätte jobbigt men börja tänka att jag ska vara lycklig att han vill läsa och bli något i livet. Och det känns bättre för varje dag. Du har en kanon sida. Mvh från Västkusten

Anonym sa...

Vilken underbar filosofi!

Mvh,
Caroline, Skåne

Kalkstenssommar sa...

Hej Lotta!
Du är fantastisk, FANTASTISK! Dagens inlägg träffade mig rakt i hjärtat.

Jag har under en längre tid varit svårt sjuk och har tänkt mkt på det här med tankens kraft. Under en tid när det var som värst var det jobbigt att tänka att jag själv skulle kunna påverka min sjukdom. Jag! Som inte hade ngn kraft. Men vet du, jag har hela tiden försökt tänka positivt. Hela tiden hittat ljusglimtar.

Och här står jag nu, på väg mot ett nytt liv. Spännande!

Utan att veta om det så har du varit en vän att hålla i handen under den här tiden. Din blogg och dina roliga, tänkvärda, öppna inlägg på instagram.

Tack Lotta!
Kram

Anonym sa...

Håller helt med Lotta! Tankens kraft är fantastisk. Genom att styra tanken och tänka att jag kan och vill istället för att "det går nog inte" tror jag att man kan åstadkomma stordåd, både i det stora och det lilla.