tisdag 22 januari 2013

Vi ska till Åre


Vi har varit i Sälen varje år från barnen var små, skidåkning är verkligen en av de bästa sakerna jag upplevt på senare år. I år så har vi fått förmånen att åka till Åre. Jag ska blogga för dem där uppe och utvärdera lite vad vi tycker. En fantastisk förmån som jag inte skulle fått utan bloggen. Jag vet inte så mycket ännu mer än att vi kommer vara där över min man 40 års dag. Men jag ska berätta mer framöver.

Skriv gärna ni som vet lite om Åre och om det finns något extra roligt att göra den dagen då min man fyller 40 år. Skoter eller hundspann eller var det kan vara. Jag redan toklängtar och det ska bli så underbart!


Kram Lotta

11 kommentarer:

HannasHörna sa...

Det låter ju fantastiskt kul! Jag älskar att åka skidor. Jag var iväg med ett gäng elever och åkte idag faktiskt... Får se hur mycket träningsvärk man får imorgon bara...

Victorias Provkök sa...

Åh så härligt att få åka skidor, vi brukar också åka till Sälen men skulle gärna testa Åre:)
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

Grodmamman sa...

Hade gärna åkt till Åre någon gång. Min yngste bror jobbade där uppe två säsonger, 98/99 och 99/00. Han träffade även sin sambo där uppe.
Kram

Titta in hos Thess sa...

Så skönt för er att åka bort och bara rå om varandra!!!!!!
Bilderna på dig och barnen är verkligen såååå fina:))))

Kram Thess

Carina sa...

Skotersafari ett måste :-)
Hundspann likaså
Och varför inte besöka Åre relax och spa.
Själv har jag bott där och mina barn fick förmånen att växa upp där.
Kan sakna vårat hus där med fantastisk utsikt !
Ha det riktigt mysigt
Kram

Lena sa...

Ni kommer att älska Åre!! Det finns otroligt bra backar och Åre by är supermysig, många mysiga ställen. Vi gifte oss uppe i Åre gamla kyrka, ett minne för livet.....häst o släde, kanske lite kallt men men!
Det finns flera mysiga restauranger och afterskiin är oftast roligast!

Kram
Lena

Lantligt i smultronbacken sa...

Härligt. Det är väldigt fint i Åre och vi brukar bo i en stuga intill ibland. Då måste ni åka och ha lite chokladprovning hos de trevliga på Åre chokladfabrik. Massor med god choklad och perfekt att smaka lite på alla sorterna.

Kram Teres

Tess på Tilda och Mamma sa...

Åh så härligt det låter, här i huset fyller både jag och mannen 40 i vår med 6 dagars mellanrum...så vi spånar och funderar om det kan bli en fjällenresa. Kommer bara inte riktigt till skott att boka måste nog ta tag i det.
Ha en fin dag/Kram Theres

mitt liv som jag sa...

Men så roligt!!! Åh, vad jag är sugen på att åka till fjällen det är ju så härligt. Jag har inte varit i Åre så jag har tyvärr inga tips på vad ni kan hitta på på 40-årsdagen. Men du får säkert en massa bra tips :-).
Kram Jennifer

Familjen R sa...

Hej!

Jag är en "gammal" säsongare och har bott i Åre (Duved) i 2 säsonger. Tipsar om den suveräna skidåkningen i Duved och ett besök på http://www.areglashytta.se/ Åre bageri är också en stor favvo ( även fast du äter lchf nu. Restaurang BROKEN mitt i Åre by är min stora favvo. Vet inte varför, men det känns som man är i Alperna eller nåt liknande när man stiger innanför dörren. Åre chokladfabrik är helt gudomlig och sen bara att sitta på "apberget" mitt i byn och steka i solens strålar på våren är ett måste. Tips! Använd solfaktor...speciellt om du åker dit under sen-säsongen och är ute i solen en hel dag...den TAR! Afterskin på Hotell Fjällgården mitt i backen är hur kul som helst!
Hoppas ni får en underbar vistelse, det tvekar jag inte en sekund på att ni får.

Anonym sa...

Vad kul att ni ska åka till Åre! Jag kommer från Östersund, 10 mil därifrån, och har tillbringat väldigt mycket tid där! Holiday Club har ett vattenland med Sauna World som jag tycker är väl värt ett besök! Åre chokladfabrik är också något som man borde kika förbi om man har möjligheten <3