lördag 22 juni 2013

Lantligt och inte perfekt..min trädgårdVi har lite för stor trädgård här hemma, jag försöker klura på hur vi kan göra om lite för orka med en och för att hålla den fin utan för mycket jobb. 


Vi har många rabatter där blommorna sköter sig själva som här ut med berget. Här tänker vi inte färger utan plockar bara ner det som det kommer. 
Jag känner att som vi bor behöver det inte vara så perfekt. Vi har 1 hektar, men allt är inte gräsmatta tack och lov. Men det tar 2 timmar att klippa med åkgräsklippare, men jag gillar att ha den att pyssla i. Numera tänker jag den inte som krav utan jag går ut och njuter i den också. Det är mycket, mycket mer ogräs osv nu än förr..men det spelar ingen roll för jag jag tar det som det kommer och det blir bra ändå.

Hoppas ni hade en fin midsommar, vår var toppen!

Kram Lotta

5 kommentarer:

Dronninghuset sa...

hei,

vakker hage.
vi og har veldig stor hage hvor det tar 4-5 timer å slå gresset hver gang.... altså store områder.
lar det vokse vilt flere steder ellers, men holder noen blomsterbed ganske ok....
liker litt enkel hage og må gjøre det slik ellers sliter vi oss ut. plenen prøver vi holde nyklipt og pen da hele tiden...

ha en fin helg,
klem TOVE

Helena sa...

Härlig trädgård ni har! Jag gillar när det är lite "ruffsig" och inte helt perfekt....det blir liksom mer hemtrevligt.
Ha en fortsatt fin helg!

Sallys hus sa...

Hej hej!
Å du ser ut att ha en alldeles underbar trädgård tycker jag och lite ogräs..vad gör väl det...?
..haha..fast fniss jag blir gaalen på allt ogräs hos oss..man ser det nog mest hos sig själv. Jag tycker inte ens jag hinner runt ett varv förns det är dags att börja om igen. Just nu kan jag ju dessutom inte rensa så då gror det ju igen ännu snabbare.
Jag planterar o planterar i krukor...;) Vi ses ju snart nu du å jag...det ska bli såååå kul!
Kram o ha en fortsatt fin helg!
Katarina

Ekenäsliv sa...

Å jag tycker den ser jättefin ut! Vi har 2000 kvm och jag tycker att jag har svårt att tygla den, men då är det ju inte mycket med alla dina arealer;-)
Hoppas du haft och har det gott!
Här kurerar mig mig så gott det gåt!
Kram Anna

Cissi - Lyckornas Hem o Trädgård sa...

I natt drömde jag att du kom och fotade i min trädgård, och du tyckte allt var fantastiskt, till och med takboxen som låg under taket på baksidan, haha!
Du är så duktig, Lotta. Kram!