torsdag 20 juni 2013

Rårörd rabarersaft


Igår hällde jag upp min rårörda rabarbersaft på petflaskor, de flesta får bo i frysen så tar jag fram en i taget. Den blev väldigt god och kommer bli toppen till alla fikakalas i sommar.

3 kg rabarber
3 st citroner
3 liter vatten
3 kg socker

30 g citronsyra om du ska ha den på flaska, jag kör på petflaskor i frysen och har inte i någon citronsyra
 
Låt det stå i 3 dygn svalt. Sila, blanda sedan i sockret. När sockret löst sig är det bara till att fylla på väl rengjorda flaskor eller petflaskor. 

Ha en bra dag!

Kram Lotta

7 kommentarer:

Emschen sa...

Du gör rabarbersaft, min mor har gjort hyllesaft (fläderblomssaft för er icke skåningar) och jordgubbssaft och jag plockar smultron och stoppar i munnen - OJ vilka barndomsminnen som sköljer över mig! :)

Ha en fin dag!
Kram

Helene Dyrelöv sa...

Får jag komma med ett tips? Om man inte tar med citroner så smakar saften mycket mer rabarber. Det beror ju på vilken smak man vill ha. Förrut hade jag alltid apelsin i men jag tycker att det är godare med bara rabarbersmaken. Tack för en härlig blogg!

Stickeri Stickera sa...

Vad har du saften i de tre dagarna? Jag laddar för att göra saft, men har för mig att man inte ska ha den i grytor då metallen kan ge smak.
/Paulina

vitarosor.blogg.se sa...

Tack för att du la ut receptet. Måste bara testa att göra det. Enkelt, det liksom sköter sig självt. Sånt gillas.

Trevlig Midsommar till dig och din familj.

/ Susanne

Anonym sa...

Är den klar sen, eller ska man spä ut den med vatten? Hur mycket vatten i så fall?

Ekenäsliv sa...

Så galet gott med rabarbersaft!!!
En riktigt trevlig midsommar till dig!
Kram Anna

dnyahuset sa...

Gud så gott! Det klarar nog till och med en saftmarodör som jag av också.