onsdag 17 juli 2013

Rårörd jordgubbssylt lchf





Igår tog jag med barnen och mamma till jordgubbslandet. Min son älskar allt som har med att plocka bär, han är snabb som en vessla. 12 liter tog ingen tid alls även om bären var små.




Idag gjorde jag rårörd jordgubbssylt. 1 liter jordgubbar med ca 2 dl stevia, det skulle egentligen vara 3 dl, men jag tycker den behöver inte vara så söt.





Så blev det vanlig sylt också, 1 liter jordgubbar rörs ihop med 2-3 dl socker. Jag använder assistenten så rör man tills sockret löser sig och bären blir mjuka.

Den här sylten har inte så lång lagringstid, men det gör inget för jag använder den i min turkiska yoghurt tillsammans med lchf musli. Bara en liten klick så blir det mums!



Nej nu ska jag hjälpa mannen med maten..grillat ikväll.

Kram Lotta

2 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Fina bilder! Och gott ser det ut med jordgubbarna!

pilotfrun sa...

Det ser helt ljuvligt ut!!!
Kram
Rebecca