lördag 14 september 2013

Vad lugn du har blivit....


Idag sa min bästa vän en kommentar som inte är likt mig.."vad lugn du har blivit". Jag tror det stämmer. Jag har tänkt om detta året och jobbat mycket mindre, åtminstone mindre resor. Jag tänker lite annorlunda och jag känner en ganska stor trygghet i den jag är och vad jag kan nu. Jag har mer tid, känner inte lika stor stress över att att vara min egen. Det har hänt mycket de sista åren, och de tre första åren med eget företag fick jag jobba dubbelt. Jag har varit inne i en 40 års kris för ett år sedan, och den är förbi nu....fast jag är 39..hi,hi. 

Jag har hittat tillbaka till den Lotta jag vill vara, till det liv jag sökt. Jag tar ingenting för givet men jag njuter lite mer igen och jag oroar mig inte för framtiden även om branschen är tuff. När jag slutade förskolan så lovade jag mig själv att börja tänka mer på mig själv och min kropp. Då var det bara så mycket jobb att jag inte kunde hålla isär allt. När jag blev min egen fick jag helt plötsligt möjlighet att lägga upp min tid på mitt sätt. Jag har hittat en balans som känns bra för mig, om den kan fortsätta så skulle det kännas bra. Jag fick frågan vad jag har för mål och drömmar i framtiden?...på det skulle jag svara. Jag är så nöjd som det är just nu, jag tar det som det kommer och får jag bara fortsätta jobba med det jag älskar så är jag nöjd.

Så till er som står och vill ta steget. Det kan vara en massa, massa jobb i början innan man kan landa. Men jag lovar, det är värt det flera gånger om. Bara man har roligt under tiden och man har en familj som stöttar en. Jag ångrar inte en dag!

Fin lördagkväll till er, nu blir det mat och hemmaspa.

Kram Lotta


16 kommentarer:

Unknown sa...

Önskar dig en fin kväll också ❤ Tack för att du delar med dig av dina tankar och erfarenheter. Det betyder väldigt mycket för mig och min egna resa mot att hitta balans. Kram

Unknown sa...

Det låter fint! Härligt när våga blir vinn och personlig utveckling. Jag gläds med dig och önskar dig fortsatt lycka till!

Carina viltovackert@blogg.se

Eva sa...

Så glad att läsa att det fungerar så bra för dej. Det var samma för mig när jag startade mitt företag för 12 år sen. Jag ville - och fick - styra över min egen vardag.
Och sen dess har gjort så mycket jag bara drömde om att få göra. Mycket arbete, ja visst... Men kul har det varit!

Kram Eva, Tinibelli

Anonym sa...

Vad lustigt med din vikt som du skriver så mycket om. Jag är lika lång och jag väger 5 kg mindre. Min målvikt är 50 kg. 60 kg låter mycket........

♥ Fyra årstider sa...

Alla väger olika, alla äter olika , alla jobbar olika, alla tjänar olika, alla bor olika m.m..det enda som betyder något är att göra det man mår bra av. 60 känns som en jättebra vikt för mig, känner mig snygg men inte för smal. 50 kilo är säkert jättebra för dig.

Kram på dig!

Så gott som sa...

Jag är så glad för din skull och det är en fantastisk "resa" du har gjort på alla sätt och vis i ditt liv!

Ekenäsliv sa...

Så kloka och tänkvärda ord.
Jag tänker mycket på det du skriver då jag många gånger tänker, att ska det vara så här. Jag snurrar runt som en tossa för att hinna med. Jobba 40 h i veckan, hem och fixa mat, plocka undan, läsa läxa med tösen och sen natta... Alldeles för lite tid att bara vara med familjen tycker jag många gånger. Samtidigt som man är pressad att jobba då man behöver ju pengarna.
Inte så att jag inte är nöjd med mitt liv, det är jag ju med man och barn och hus på landet alldeles nära havet... Det är nog mest det med tiden som man gärna vill ha lite mer av, som du skriver om.
Ha de så fint!
Kram Anna

Hanna sa...

så fint du skriver.
Ha en toppen söndag
Kram
Hanna

Anonym sa...

Man HÄPNAR när man läser vissas kommentarer... Det GÅR JU INTE att dra alla över en kam, inte när det gäller NÅGOT!
Nu har jag några extrakilon som jag skulle vilja ha bort. Men, när jag tränade för några år sen och trivdes jättebra med mig själv, vägde jag 75 kilo till mina 164 cm. Det tycker väl vissa är mycket men för mig passade det perfekt!
Vad som passar för mig kanske inte alls passar för nån annan.
Tänk på att muskler väger mer än fett...

Apropå att vara lugn. Jag fyller snart 41 år och jag har aldrig mått så här bra!! Det är åldern, garanterat.

/ MF

Anonym sa...

Jätte bra skrivet det inspirerar verkligen. Har du använt dig av någon särskild teknik eller inspiration för att vara där du är idag ? Skulle så gärna vilja våga lite mer!
Kram Tessan

Patricia sa...

Sen har ju benbyggnaden en hel del att göra med hur mkt man väger också... Tänk att man ens skriver så där. Inte undra på att man går ut som anonym...

Katti sa...

Tråkigt när folk tror att man är stöpt i samma form. Enligt alla tabeller och BMI och allt vad det heter ska jag väga 58 kg till mina 163 cm. Det har jag gjort men fy va ful jag blev då. Allt bara hängde - kläder och skinn och tuttar! :D La ut jämförelsebilder på det på min blogg.Ttitta här om du vill: http://kattitingeling.blogg.se/2013/september/vikt.html
Go girl! Du är grym! :)

Anonym sa...

Du verkar leva ett riktigt sunt och bra liv. En riktig Livsnjutare,vill jag kalla dig!! Vikter kan man inte jämföra personer emellan man har ju helt olika ex benstomme mm. Man har rätt vikt, när man själv känner att man mår bra. Nu blir det en stor kopp the och bästa boken (Lottas bok)
Kram Rita

Mimmi sa...

Vilka kloka och peppande ord. Glöm inte att säga dom till dig själv i bland också. Alla är värda att kunna säga att man själv är bra och du har ju faktiskt gjort några enastående saker den sista tiden.
För morgondagen: "Ha en fin och kreaktiv dag på jobbet"
Kram

Malin sa...

Hej Lotta! Jag har länge beundrat dig och ser dig som en stor förebild! Jag har för tillfället många bollar i luften, har nyligen köpt hus (stort renoveringsprojekt), fått mitt första riktiga jobb och kämpar ännu med att bli klar i skolan och få min magistersexamen. Jag är ännu bara 23 år men jag hoppas att jag en dag i framtiden kan finna en sån balans och inställning till livet som du har. Hälsningar från en läsare i Finland!

Ruth sa...

hi lotta

Jag läste din blogg ganska många år och har ändrat min kost ca 2 månader sedan. Min motivation var annorlunda, men det bevis för att det fungerar, jag har letat väldigt ofta på du instagram enbart för att inte förlora "mitt mål" i ögat. tack :)
Jag har inte förlorat så mycket i vikt, men redan känns helt smal och känslan är fortfarande den viktigaste. (google-translater)

kärlek hälsningar

Ruth