onsdag 13 november 2013

Baka pepparkakorMin mamma gillar allt med julen, hon är tidig med det mesta så jag är uppväxt med det kan man säga. Igår kom hon med en pepparkaksdeg som hon gjort till oss. 

När barnen kom blev det baka av. Det är ju sååååå mysigt med allt som hör till julen. Jag kan baka pepparkakor hur många gånger som helst.Den lukten som sprider sig i huset när man bakar pepparkakor är obetalbar. 

Nu kommer huset fyllas med pyssel ända fram till jul. 

En skön kväll till er alla!

Kram Lotta


13 kommentarer:

pilotfrun sa...

Vilken fin mamma du har! Här blir det inga pepparkakor bakta i år. Vår ugn här i Spanien har tyvärr inte ens några plåtar. Helt galet! Dock har jag köpt några doftpinnar på ZARA home som doftar pepparkaka fast INGET går ju upp mot äkta vara.
Kram
Rebecca

Anonym sa...

Så mysigt ni har det, nu börjar bästa tiden med bak och pyssel. Måste bara fråga var du har köpt din snygga matta. Köpte en matta som jag trodde var som din med samma mönster (så såg den ut på bilden) men när jag fick den var den jätte plastig och inte alls fin, skickade tillbaka den.
Du har den finast bloggen, fina bilder med mycket inspiration. Trevlig kväll.
Marie

♥ Fyra årstider sa...

Anonym detta är också en plastmatta, superlätt att sköta om man spiller. Den kommer från Lilla villa vita men den är slut i butiken. Lycka till!

Kram Lotta

Maries strålande jul sa...

Pepparkaksdoft är bland de bästa dofter som finns!

Linda sa...

Så julmysigt ni ha fått det.
Är sååå svag för julen. =)
Undrar så vart du köpt granen du har på bordet, tyckte den va så fin.
Tack för en super inspirerande blogg, tittar in hos dig varje dag <3

♥ Fyra årstider sa...

Granen kommer från Nordljus , jag fotograferade bilder till dem en dag.

Kram Lotta

BakaDekorera.se - bakning, dekoration, kalas sa...

Mysigt att baka tillsammans, flera generationer. Ska göra pepparkaksdeg i helgen tänkte jag, sen kan den bakas ut när som helst. Älskar julen och allt pyssel tillsammans, bakande och kolakokande <3
Och tycker om att börja i tid så blir det inte så stressigt.

vitapusselbitar by me sa...

Vilken underbar mamma! Det var så jag myste till i hela kroppen å jul känslorna flödade! En fråga det underbara hjärtat du har i fönstret vart har du köpt den? Ha de fint fröken kram Elle

♥ Fyra årstider sa...

Hej Ellen

Ljusstaken kommer från ett företag i Dalarna som heter Westergaard och Kovac. De är lite svåra att få tag på och lite dyra, men väldigt vackra. De har även haft butik i gamla staden i Stockholm.

Kram Lotta

Emschen sa...

Men så gott! Hemma hos oss bakade mor pepparkakor två gånger till jul. Första omgången ska räcka från 1:a advent och helst förbi lucia. Sen bakar mor en omgång till och då gör hon även stora pepparkaksgrisar och pepparkakshjärtan som hon skriver god jul på innan de serveras. Jag minns fortfarande pepparkaksbakandet hemma. Ljuvligt! Nu vill jag baka pepparkakor med pojkarna.

Du har skapat er ett vackert hem Lotta!
Kram

Unknown sa...

Nå kom jeg virkelig i julestemning! Herlig med en sånn mamma! Kos deg med alle gjøremålene fram til jul! Det skal jeg!
Klem, Liv Hege

Hanna sa...

mysigt.
Ha en fortsatt fin torsdag!
Kram
Hanna

maite sa...

Que bonito blog tienes, acabo de descubrirlo y me encanta...Así que me quedo por aquí y me hago tu seguidora. Pasaré a menudo para llenarme de inspiración y aprender montones de cosas. Me enamora la decoración de estilo nórdico, las casas blancas y como sabéis decorar los espacios llenándolos de magia. Yo soy gran amante de la decoración y también tengo un blog dedicado a ello. Te invito a visitarlo pues tenemos muchas cosas en común. Nada me haría más feliz que formaras parte de él y te hicieras mi seguidora...
Saludos desde Barcelona
Matilde
http://matilde-unvergelenlaciudad.blogspot.com.es/