tisdag 19 november 2013

Bara att göra det och lite hejsan hoppsan..Nu sitter man här och funderar varför man utmanar sig själv lite hela tiden, visst vore det mer praktiskt att bara gå vidare och köra på som det alltid varit. 

Då hade jag säkert fortfarande jobbat i butik på Duka eller Cervera och inte varit nöjd med mina arbetstider. Jag hade varit missnöjd över min vardag, men inte vågat plugga vidare för det kan inte sådana som jag. Eller så hade jag efter min lärarutbildning jobbat i skolan för jag skaffat mig en utbildning, fast jag aldrig trivdes riktigt bra med lärarjobbet och fortfarande kände att det är för slitsamt, det är inte jag. Eller så hade jag jobbat kvar på förskolan, min älskade förskola som jag tyckte så mycket om...men då aldrig vågat bli fotograf för jag inget kunde och inte hade någon utbildning.

Men jag är för nyfiken och rastlös av mig, har man inte provat så vet man ju inte om man kan det. Så ikväll blir det föreläsning för ca 25 personer som betalat för att få lyssna på mig från blogg till bok, Lotta på landet som är uppvuxen med näsan i jorden och jobba för brödfödan :) för sanningen är den att saker kommer inte gratis. Man måste våga släppa något för att få något annat....Jag har varit nervös, men jag har lagt det på hyllan...hur jäkla svårt kan det vara? Det är bara att "göra det och så lite hejsan hoppsan" så blir det bra.

Kram Lotta

14 kommentarer:

Mari sa...

Du är så klok Lotta. Jag ska ta vara på ditt "göra det och så lite hejsan hoppsan"

Kramiz
Mari

Anonym sa...

Om jag bara hade din styrka!!! Ska jobba på det och bannemig lite mer hejsan hoppsan:)
Britt

Amelie sa...

Väldigt fina bildet!
Ha en trevlig kväll!
Håller med om hejsan hoppsan! :)
/ Amelie www.winckvintage.com

Alviti sa...

Som alltid när man tittar in här blir man inspirerad. Det gället helt klart att våga. Är nu i full gång med min julmarknad för andra året i rad och vill mer...Efter min mammaledighet ska jag åter tillbaka till lärarjobbet men drömmer om att starta eget. Ta gärna en titt inne hos mig :) Gjorde några kronor igår som känns väldigt "Lotta" ;)

Kram carolina

Så gott som sa...

Du är en fantastisk förebild, en sådan som kan få oss andra att kanske våga ta steget och förverkliga en dröm någon dag :)

Sara sa...

Bra jobbat Lotta! Du är både stark och klok!
Kramelikram!

Anonym sa...

Kära Anne-Charlotte
Idag fick jag det prospekt, som visade mig att din bok publiceras i Tyskland i februari med oss. Dessutom är jag särskilt glad för att jag har en fru Herbst föreslagen av busse collection din bok och det fungerade! Jag har läst din blogg i evigheter och jag är verkligen glad för din bok ... Många hälsningar från Tyskland, Christine

Anonym sa...

Tack för en trevlig inspirerande föreläsning i Linköping!
Karin

Anonym sa...

Tack för ikväll Lotta!
Jag tycker att du har en klok far
"håll dig till konceptet Lotta"!!!
Är så glad för min bok med signatur!
/Sandra

Ekenäsliv sa...

Japp, hoppas det händer för mig med. Jobbar verkligen på det iaf;-)
Kram Anna

Min KuriÅsa Värld sa...

Håller fullständigt med dig Lotta, med hårt arbete och lite jäklaranamma kommer man långt! Och det har du verkligen gjort!
"På´t bara" är mitt nya motto tillsammans med "Hur svårt kan det va?" :)
Kram åsa

Gabriella sa...

Underbart inlägg! Så fullt av inspiration:) Hejja dig!
Kram

Berså sa...

Hoppas det har gått bra med föreläsningen i kväll! Önskar man hade haft "vägarna förbi"...men det är lite långt härifrån ön...:)

vita_margarita sa...

Du är så inspirerande. Behöver din inspiration just nu. Tack <3