söndag 5 januari 2014

Jag börjar bli för gammal ..:)


I 14 år har vi bott i vårt hus och hela tiden har vi hållit på att renovera. Vi har haft en tanke med att göra om och få huset som vi vill ha det och nu är vi nästan klara. De sista åren har jag bara velat bli klar till skillnad från när vi flyttade in och barnen var små då älskade jag renovera. Då var man ju nästan ändå alltid hemma och ungarna vaknade kl 6 och det var full rulle jämt.

Jag börjar nog bli för gammal för att renovera :) jag älskar att resa, äta gott, uppleva osv jag känner att ju äldre jag blir desto viktigare blir det att leva livet. Svårt att förklara...inredning är mitt största intresse, men jag tycker det tar för mycket tid och pengar från riktiga livet och ändå skaffar vi oss nya projekt hela tiden. Nu har vi grunden klar inne, bara målning m.m som alltid kommer finnas. Nu är det utsidan kvar. Sedan har vi ändå nya drömmar på en massa annat, men det får ta den tid det tar. Mina barn börjar bli stora, vi har mer tid så nu gäller det att inte slänga bort den tiden med att bara stå med snickarbyxor och målarpensel. Jag vill njuta också och uppleva tillsammans med min familj.

Kram Lotta

12 kommentarer:

chatarina sa...

Hej! Så, sant så...man ska leva livet annars rinner det förbi och man står liksom bara och tittar på och av egen erfarenhet vet jag...att vad som helst kan hända, man vet ju inte hur länge man får vara med! Hoppas att du får en härlig kväll!!

72,2 i min barndomsstad sa...

God fortsättning på det nya året. Håller verkligen med dig att det känns som om tiden och pengarna vill man ha till att bara njuta av livet. Resa, äta gott och bara njuta. Dock har inte vi kommit riktigt lika långt vad det gäller renoveringen. Men alla drömmar kan tyvärr inte bli verklighet. Det känns i alla fall väldigt bra att kunna följa dig här och se dina fina bilder och texter. Det kommer jag långt med.
Kram

Specialistofficeren sa...

God fortsättning! Vad gäller renovering så tycker jag precis som du själv skriver att man efter många år i livet ska kunna unna sig annat än att enbart slita.
Är själv i de yngre åren och ska dra igång min första renovering. Vi få se hur det går.

Mycket bra blogg, ska ta och läsa igenom den

Mvh

ikas sa...

Känner igen mig precis!!! Vi har alltid hållit på med renovering, utbyggnad mm Köpte tom en fastighet till som vi renoverat. Till det hör ett soldattorp från 1909 som vi är lite sugna på att börja med nu, men...........man värdesätter tiden till annat väldigt mycket nu. Precis som du skriver.....

Nilla Tankebubblor sa...

Klokt tänkt! Ha en fin kväll.

Fröken i Söder sa...

Bra tankar! Här kör vi ett ryck då och då. Vi flyttade in i vårt sekelskiftes hus i juli-2012. Vi har målat tak, socklar och fönster vita. De var tidigare furu med mörkbrun bets a la murrigt. Nu ska en målare spruta alla spegeldörrar( i furu) vita.
Ha en bra kväll! Kram Stina

Helena sa...

Så kloka tankar.
Det är så roligt att fixa och renovera men det är viktigt att leva också. Ta tillvara på tiden och passa på att upplev saker tillsammans med barnen precis som ni göra.
Ha en fin söndagskväll!

/Helena

LOPPISLIV sa...

Precis detta har jag tänkt mycket på sista tiden, vill få huset klart sen får det liksom vara, känner redan att jag "inreder" mindre än innan, köper istället mer kläder och vi reser mer, går ut och äter, unnar oss helt enkelt, och prioriterar annorlunda idag. Två av våra barn är redan utflygna och minstingen på väg ut! Känns som livet vill hitta en annan väg nu :-)) Exakt det du skriver känner jag igen mig i :-)) Kloka ord!

Kram Paula

Milla sa...

För gammal är du INTE ;=) men jag förstår precis vad du menar. Vi hade precis renoverat klart vår övervåning för två år sedan när jag fick genomlida den där dumma sjukdomen. Sedan dess har jag helt släppt inredning och sånt, totalt ointresserad. Resor och upplevelser och bara-vara blev liksom ALLT för mig, för oss. Men nu så är det snart dags för nytt badrum under 2014. Om jag inte får för mig nåt annat kul ;) kram

Sallys hus sa...

Hallå bönan!
hahaaaa.. DU för gammal??
Nähä du stumpan det kommer DU aldrig att bli..;)
Fast jag förstår vad du menar.. vi har inte så mycket kvar nu.. börjar med badrummet nu snart och sen vill jag nog också bara vara ett tag. njuta o pyssla, resa o umgås.

Du är härlig!!
Kram Katarina

Min KuriÅsa Värld sa...

Det är nog mer så att man "boar" när barnen är små. Som du skriver så är man ju hemma mer då och allt handlar om familjen. Låter bara sunt att vilja uppleva mer istället för att konsumera:)
Kram Åsa

MejeRina sa...

Känner igen detta där, fast vi har verkligen precis börjat.