fredag 4 oktober 2013

Köpebullar och det duger


Mitt fina blå porslin från Allrum


Idag vill jag slå ett slag för att du ska känna dig nöjd med vad du presterar och inte dra dig med i att man borde. Borde lägger vi i en kartong. Jag har jobbat mycket med jag borde och istället tagit fasta på det här vill jag och det här ger energi idag. 

Så här hemma har jag ingen lust att ställa mig baka bullar för det är kanelbullens dag. Jag ska istället ta emot mina bloggvänner Lina och Thess på lunch och prata skit. Köpebullarna från Ullared lägger jag i ugnen, de kommer lukta som nybakat :)))Vad nöjd med det du presterar och ta sikte på att jobba utifrån lust och glädje istället för borde...du hinner man mer och har bra mycket roligare på köpet. Jag bakar bara när jag har lust och mina ungar kommer inte älska mig mindre för det. 

Ha en fin fredag!

Kram Lotta

12 kommentarer:

Anonym sa...

Tack Lotta! Idag kändes det verkligen som du skrev till just mig. För oj, vad mycket borde saker jag har i huvudet och detta jobbiga "samvetet". Ska verkligen tänka på din "låda" och se till att den blir full så jag har energi över till att vara en glad och rolig mamma och hustru. Du har så många kloka tankar. Helén

Mari sa...

Mycket KLOKA ord Lotta.

Kramiz

Mari

kustnära sa...

Tack än en gång får dina förståndiga ord du förmedlar oss. Vill samtidigt tacka för den underbara läsning jag tidigt fick i morse när jag hämtade in tidningen Land. Blev så glad när jag läste det fina reportaget om dig och din fina familj. Glädjer mig med dina framgångar och att du vågade satsa på dina drömmar. Ha en trevlig helg! KRAM

VINTAGELINE sa...

Takk for kloke ord!
Ønsker deg en toppen dag!
Klem

Titta in hos Thess sa...

Alldeles sant!!!!
Och vi älskar oxå dig .....antingen vi får nybakat eller inte ;)))

Kram Thess

Titta in hos Thess sa...

Alldeles sant!!!!
Och vi älskar oxå dig .....antingen vi får nybakat eller inte ;)))

Kram Thess

Anonym sa...

Åh, så befriande att läsa dessa ord! Hihi, älskar din jordnära syn på saker och ting...nu lägger jag tillbaka jästen i kylen och hastar iväg till affären och handlar några bullar till kvällen. Kram!

Piasofia sa...

Så kloka ord! Man behöver verkligen påminnas om detta då och då.
Må så gott!

Ekenäsliv sa...

JAG LOVAR att tänka på detta:-)
För hu vad jag har en förmåga att tämnka så många gånger. Men har definitivt bättrat mig. Gjorde det i synnerhet förra veckan när jag var hemma och bara andades, typ. Ja, stressade ner och bara var. Så nyttigt det är att ta hand om sig, så nyttigt..
Ha en fin helg!
Kram Anna

Brita sa...

...köpe´ bullar här också.Hade lite dåligt samvete över det men, hembakade eller köpta...vem mins det imorgon...

Unknown sa...

Tack- underbart! Stor fredagskram till dig Lotta!

Gabriella sa...

Tack för de kloka orden! För visst är det så. Att tänka på vad man borde skapar ju bara stress och press som bekant. Svårt det där, men verkligen något att tänka på och leva efter. Trevlig helg till dig!:)
Kram