lördag 8 mars 2014

Kalas med pulled pork och chokladtårta


Jag älskar att ha kalas med den här mannen, när vi ska middagar och fester så funkar vi så bra tillsammans. Vi har snart 23 år tillsammans och det gör ju att vi känner varandra så bra och hjälps åt. 

Jag tar ofta plock, städning och pynt och han fixar maten. Jag har handlat och gjort tårtor och han röjt utanför, hissat flaggan osv. Allt går så mycket bättre när man är två. Maten vi bjöd på hade sonen bestämt så nu ska ni få se vad det blev....min man improviserar med det jag har handlat hem och gör sin egen mat. 


Fat Matteus present

Egen Pulled pork på fläskkarré utan ben som stått i ugnen i 12 timmar, men då var det två väldigt stora köttbitar som vi hade på en plåt med folie över hela natten så att inte det ska bli torrt. Såsen som han hällt över köttet består av ketchup, sweet chili, honung, olivolja, soja och sedan lite vatten. Först kryddar han köttet med kebabkrydda  och grillkrydda med honung i ugnen i 95 grader. 


Skål Ib laursen

Så många olika såser...egen aioli med majonnäs, vitlök, citronsaft, salt och svartpeppar. 


Skål hittar du här

Coleslaw med vit och rödkål, morötter, majonnäs, grekisk yoghurt, salt, peppar, cayennepeppar.


Skål hittar du här

Så oliver är gott till det mesta.


Skål hittar du här

Guacamole ville vi ha också. Innehåller avokado, crèmefraiche, vitlök, sambal oelek, citronsaft och limesaft. 


Skål hittar du här

En grönsallad


Skål Gerbera present

Lite gurka


Fatet hittar du här 

Så fetaost och bröd och allt lchf om man skippar brödet. Gästerna tyckte det var gott med något nytt som vi inte haft tidigare. Här är min mans syster och dotter.


Gott ekologiskt vinMin pappa och syster tyckte maten var god, de åt med god aptit :). Min bror med sambo kom inte med på bild. 


Piketröjor hittar du härNågra av hans fina presenter. Min man gillar att klä sig fint, men han handlar inte kläder så ofta, så nu fick han många fina piketröjor. 


Piketröjor hittar du härSkor hittar du härTårta till efterrätt och den har jag gjort förr, den hittar du här. Den gjordes redan i torsdags och grädden idag. Den är väldigt mäktig så en liten bit räcker, men jag hade gjort två så nu åkte den in i frysen.


Glasögon hittar du här, jacka här

Igår när han kom hem så mötte jag honom tidigt på eftermiddagen nyklippt och glad. Tänk så fort ett år går och på onsdag är det sonens födelsedag, men storkalaset har vi nu avklarat. Det var en underbar eftermiddag med våra familjer, bara de närmaste och så fick vi veta en jätterolig grej som jag kan berätta mer om framöver. 

Nu blir det melodifestival för oss och maten blev det så mycket över av så den äter vi igen. Hoppas ni har en toppenkväll!

Kram Lotta

1 kommentar:

Admin - Kepala Suku sa...

LORONG KATA atau Lorong Kata adalah salah satu website yang dirancang oleh beberapa aktivis dan mahasiswa untuk menuangkan ide-ide publik dalam bentuk fiksi maupun semi-fiksi. Baik dalam konteks sosial, ekonomi, politik, dan olahraga maupun budaya. Asuransi Kendaraan MSIG